MERK
TYPE
JAAR
KLEUR
INTERIEUR
KM
Porsche
964 Targa C2
1991
Oak Green Metallic
Zwart leer
133k km
MATCHING
MOTOR
VERMOGEN
TRANSMISSIE
ONDERHOUDSHISTORIE
PRIJS
Ja
3.6, 6 cilinder
250 PK
Handmatig
Aanwezig
Verkocht

 

Soms vind je een auto die gewoon helemaal klopt: een Porsche 964 Targa C2 uitgevoerd in de smaakvolle kleur Oak Green Metallic in combinatie met een zwart lederen interieur. Zowel lak, motor, interieur als targadak verkeren in een meer dan uitstekende staat. Bij de lak en het interieur hebben we onlangs nog de puntjes op de i gezet. De originele Design 90 velgen en de platte spiegels completeren de echte 964-look.

Deze auto is oorspronkelijk uitgeleverd in België en staat sinds 2002 op Nederlands kenteken. De complete historie is aanwezig inclusief Geburtsurkunde, onderhoudsboekje en manual. Daarnaast wordt de uitmuntende staat van de auto bevestigd door een recent uitvoerig keuringsrapport van Porsche Centrum Rotterdam. Uiteraard is dit een ‘matching numbers’ auto.

De 964 Targa is het laatste model met een origineel targadak en de bekende targabeugel. Het dak kan als een harmonica worden opgevouwen en in de kofferruimte worden opgeborgen. Het Targa-concept biedt een unieke combinatie van het gevoel van open rijden en tegelijkertijd de bescherming van een coupe. Het is daarom niet zo gek dat Porsche in de huidige 991-reeks de Targa opnieuw heeft geïntroduceerd.
Slechts één op de twaalf Porsche 964’s werd uitgevoerd als Targa. Tel daarbij op dat de meeste van deze exemplaren zijn uitgevoerd als tiptronic en je begrijpt waarom ik trots ben deze auto aan te kunnen bieden.

De combinatie van luchtgekoelde motor, achterwielaandrijving, handmatige versnelling en Targa-uitvoering maakt van deze auto een echt aantrekkelijke oer-Porsche.

Kortom: een fantastische auto om nu van te genieten, maar ook als verzamelaarsobject interessant.