MERK
TYPE
JAAR
KLEUR
INTERIEUR
KM
Porsche
996 Targa
2002
Zwart
Zwart leer
130k km
MATCHING
MOTOR
VERMOGEN
TRANSMISSIE
ONDERHOUDSHISTORIE
PRIJS
Ja
3.6, 6 cilinder
320 PK
Handmatig
Aanwezig
€ 29.900,-

 

Historie model
Met de introductie van de 996 zette Porsche in 1997 de grootste stap voorwaarts sinds de introductie van de 911, zowel in optisch als in technisch opzicht. Porsche realiseerde zich dat om zich ook in het derde millennium met de concurrentie te kunnen blijven meten de 911 op diverse punten ingrijpend moest worden aangepakt. De belangrijkste wijziging was natuurlijk de overgang van een luchtgekoelde naar een watergekoelde motor, maar ook aan het exterieur en het interieur was met flinke inbreng van de Nederlandse ontwerper Harm Lagaay behoorlijk gesleuteld.

Exterieur
De auto die ik aanbied is een tweede generatie 996. De combinatie van een zwarte lakkleur met een zwart lederen interieur en optionele 18 inch Carrera vijfspaaks velgen is een erg fraaie. Zowel lak als velgen zijn in een uitstekende staat. De auto beschikt over xenon verlichting. 
Een bekend issue bij veel 996 Targa’s is het automatische targadak dat na verloop van jaren steeds moeizamer opent en sluit. Bij deze auto hebben we het mechanisme van het targadak compleet gereviseerd. Een kostbare en specialistische reparatie die ervoor heeft gezorgd dat het dak nu probleemloos automatisch opent en sluit.

Interieur
Op het zwarte lederen interieur is eigenlijk niets aan te merken. De stoelen zijn voorzien van stoelverwarming en Raffleder bekleding. Dit geplooid leer zorgt voor een bijzonder luxueuze uitstraling. Geen sporen van slijtage te vinden op de vloerbekleding, deurbekleding, hemelbekleding en dashboard. De airconditioning is geserviced waarbij de condensors zijn vervangen.

Motorisch
Voorzien van een 3.6 liter motor levert de auto 320 pk. De motorruimte is schoon en voorzien van de fabrieksstickers en plaatjes. De kofferruimte is als nieuw. Hier bevindt zich de thuiskomer en het boordgereedschap. De auto is voorzien van nieuwe Pirelli P Zero banden.

Verder
Deze auto is op 22 februari 2002 uitgeleverd in Duitsland en is de laatste acht jaar in het bezit geweest van een zakenman uit Brussel. Een gestempeld onderhoudsboekje, de manuals en alle sleutels zijn aanwezig. Onlangs nog is de auto uitgebreid geserviced. De uitstekende staat van de auto wordt bevestigd door een recent uitvoerig Porsche keuringsrapport.

Slechts een beperkt aantal exemplaren van de 996 werd uitgevoerd als Targa. Tel daarbij op dat de meeste van deze exemplaren zijn uitgevoerd als tiptronic en het is duidelijk wat juist dit exemplaar bijzonder maakt.

De combinatie van achterwielaandrijving, handmatige versnellingsbak en Targa-uitvoering geeft instant rijplezier en maakt dat deze auto breed inzetbaar is; prima bruikbaar als praktische daily driver, maar ook een genot op een lege Alpenpas of in zonnig Toscane.