MERK
TYPE
JAAR
KLEUR
INTERIEUR
KM
Porsche
964 Targa C2
1990
Guards Red
Zwart leer
119k km
MATCHING
MOTOR
VERMOGEN
TRANSMISSIE
ONDERHOUDSHISTORIE
PRIJS
Ja
3.6, 6 cilinder
250 PK
Handmatig
Aanwezig
Verkocht

 

Historie model
Bij zijn introductie in 1989 werd meteen duidelijk dat de Porsche 964 een grote sprong voorwaarts had gemaakt ten opzichte van zijn voorganger. Een (nog) sterkere motor, een automatische spoiler en tal van moderne noviteiten als abs, airconditioning en stuurbekrachtiging.
Daarbij bleef de auto qua looks een echte 911: sterk lijkend op zijn voorganger, of eigenlijk net weer ietsje fraaier. Nog steeds is de Porsche 964 wat mij betreft een van de meest geslaagde 911’s uit de geschiedenis van het merk. De 964 Targa is het laatste klassieke model met een origineel targadak en de bekende targabeugel. Het dak kan als een harmonica worden opgevouwen en in de kofferruimte worden opgeborgen. Het Targa-concept biedt een unieke combinatie van het gevoel van open rijden en tegelijkertijd de bescherming van een coupe. Het is daarom niet zo gek dat Porsche in de huidige 991-reeks de Targa opnieuw heeft geïntroduceerd. Slechts één op de twaalf Porsche 964’s werd uitgevoerd als Targa. Tel daarbij op dat de meeste van deze exemplaren zijn uitgevoerd als tiptronic en je begrijpt waarom het zo leuk is deze auto aan te kunnen bieden.

Exterieur
De kleur Guards Red (ook wel Indisch rood genoemd) staat deze Porsche erg goed. Met name de combinatie met een zwart targadak en het leer is erg fraai. De carrosserie is volledig origineel en de auto heeft geen gebruikssporen. De lak is in een uitstekende conditie en heeft niets van haar oorspronkelijke glans verloren. Oorspronkelijk op 4 april 1990 uitgeleverd naar de Verenigde Staten is deze auto bij aankomst in Nederland voorzien van Europese koplampen en bumpers. De auto is voorzien van originele Design 90 velgen (met slot) en de zo kenmerkende platte spiegels.

Interieur
Het zwarte lederen interieur is in een uitstekende conditie. Origineel en onbeschadigd. Mooi soepel leer zonder vale plekken. Het targadak sluit prima. De bekleding van het targadak is onlangs aan de binnenkant vernieuwd. Het dashboard biedt een klassieke Porsche look met de toerenteller dominant in het midden. Zittend in de bestuurdersstoel met de handen aan het stuur is het moeilijk voor te stellen dat het al 27 jaar is geleden dat deze auto de fabriek heeft verlaten.

Motorisch
De mooi lopende ‘matching numbers’ 3.6 liter motor levert 250 pk. Het kenmerkende rauwe boxergeluid is een genot voor je oren. De auto is voorzien van een strak schakelende G50 vijfversnellingsbak en de door Porsche-fans zo gewaardeerde aandrijving op de achterwielen. Op alle vertrouwde plaatsen is de auto voorzien van originele stickers. De velgen zijn in een nette staat met vier nieuwe Pirelli banden. De auto heeft recent nog uitgebreid onderhoud gehad.

Verder
De auto wordt geleverd met het originele gestempelde serviceboek, het owners manual, het Car Fax rapport en het verslag van de Millstone Classics 100 punten check. De auto is in het bezit van een Nederlands kenteken.

Samenvattend, een origineel en fraai exemplaar van dit klassieke Porsche 911 model met zijn tijdloze looks, lage kilometerstand en fantastische rij-eigenschappen waar een nieuwe eigenaar nog vele jaren plezier aan gaat beleven.

fotolocatie Landgoed Wolfslaar, Breda