MERK
TYPE
JAAR
KLEUR
INTERIEUR
KM
Mercedes-Benz
280 SL
1969
Mittelblau Metallic
Bruin leer
N/A
MATCHING
MOTOR
VERMOGEN
TRANSMISSIE
ONDERHOUDSHISTORIE
PRIJS
Ja
2.8, 6 cilinder
170 PK
Automatisch
Deels aanwezig
Verkocht

 

Bewonderende blikken en thumbs up gegarandeerd wanneer deze auto uit de stalling wordt gehaald voor een rit. Een ‘matching numbers’ Mercedes-Benz 280 SL ‘Pagode’ uitgevoerd in de originele kleur Mittelblau Metallic in combinatie met een bruin lederen interieur. Zowel lak, motor als interieur verkeren in een uitstekende staat. De auto is voorzien van een donkerblauwe softtop en een matching colors hardtop. Daarnaast is de auto voorzien van gewilde opties als een originele Becker Grand Prix autoradio en een origineel windschott.

Deze auto is oorspronkelijk uitgeleverd in de Verenigde Staten en later in Duitsland gerestaureerd naar Europese specificaties (o.a. bumpers, koplampen, reflectors zijkant, kilometerteller en langere overbrenging in de achteras). De auto heeft sinds 2000 bij dezelfde eigenaar op Nederlands kenteken gestaan. Deze man was trots op zijn auto en deed al het nodige om de auto in topconditie te houden. Een recent keuringsrapport van Mercedes-Benz Stern in Hilversum en de originele datacard van Mercedes-Benz zijn beschikbaar. Recentelijk nog is het koelsysteem (waterpomp, radiateur, visco-koppeling en slangen) van de auto vervangen en de hardtop opnieuw gespoten.

De combinatie van de gewilde 280-uitvoering, zes-cilinder motor, automatische transmissie, stuurbekrachtiging en een aanwezige hardtop zorgen ervoor dat deze auto niet alleen op een zonnige zomerdag, maar ook heel allround te gebruiken is.

Een wonderschone all-time classic in een fantastische kleurstelling die nu al veel sympathie opwekt en in de toekomst alleen nog maar interessanter zal gaan worden.
 
 

fotolocatie Landgoed Wolfslaar, Breda