MERK
TYPE
JAAR
KLEUR
INTERIEUR
KM
Mercedes-Benz
230 SL
1964
Zwart
Cognac leer
N/A
MATCHING
MOTOR
VERMOGEN
TRANSMISSIE
ONDERHOUDSHISTORIE
PRIJS
Ja
2.3, 6 cilinder
150 PK
Manueel
Deels aanwezig
Verkocht
 

Bewonderende blikken en thumbs up gegarandeerd wanneer deze auto uit de stalling wordt gehaald voor een rit. Een ‘matching numbers’ Mercedes-Benz 230 SL ‘Pagode’ uitgevoerd in de originele kleurencombinatie van zwarte lak (G040) met een cognac lederen interieur. Zowel exterieur, interieur en motor verkeren in een uitstekende staat. De auto is voorzien van een zwarte softtop en hardtop.

Exterieur
Het betreft een vroege 230 SL met staand reservewiel. Bijzonder aan deze auto is dat het een origineel Italiaanse uitlevering is. Dit is te zien aan de kleine, ronde knipperlichten aan de zijkant van de auto. Voor het overige waren deze exemplaren uitgevoerd volgens Europese specificaties. De auto is keihard en de lak heeft niets van zijn oorspronkelijke glans verloren. De naden zijn strak en de kenmerkende knikjes naast de koplampen zijn nog keurig aanwezig. Zowel de hardtop als de softtop verkeren in een goede staat en sluiten mooi aan. De auto is voorzien van een extra set lampen zowel aan de voor- als aan de achterkant. Desgewenst kunnen deze eenvoudig worden verwijderd.

Interieur
Het uitzicht vanaf de comfortabele bestuurdersstoel is fantastisch. Het dashboard, de stoelen en de deurpanelen zijn opnieuw bekleed. Het dashboard oogt geweldig en de klokken en schakelaars werken naar behoren.Een opklapbaar ‘Windschott’ is aanwezig. Leuke details zijn de Becker radio, de kenmerkende 230-deurgrepen, de zilverkleurige strip in de softtop en de radio-antenne die automatisch uitschuift.

Techniek
De motorruimte is netjes en verzorgd, de originele laspunten in de beide zijpanelen zijn zichtbaar. De motor loopt mooi, de oliedruk is perfect en de auto rookt niet. De auto schakelt soepel door zijn versnellingen. Wat opvalt is dat de auto ondanks zijn leeftijd nog behoorlijk rap vooruit komt. Het moderne verkeer is geen enkel probleem voor deze klassieker. De zescylinder heeft een mooi geluid op hogere toeren. De vorige eigenaar heeft een originele Mercedes-Benz stuurbekrachtiging laten inbouwen. Schokdempers, rubbers, fusees en uitlaat zijn vervangen. In de kofferruimte vindt u de originele rubbermat met daaronder een ongelaste bodem zonder roest. Een origineel staand reservewiel, krik en gereedschap zijn aanwezig. De gesloten verchroomde wieldoppen zijn uiteraard gespoten in de kleur van de hardtop en voorzien van vier Vredestein Sprint Classic banden.

Diversen
De auto heeft de Millstone Classic 100-punten check doorlopen en wordt geleverd met een Mercedes-Benz datacard die de originaliteit van de auto bevestigt.

Kortom, een geweldige all-time classic in een fantastische kleurstelling die veel sympathie opwekt en garant staat voor veel rijplezier.

fotolocatie Landgoed Wolfslaar, Breda