MERK
TYPE
JAAR
KLEUR
INTERIEUR
KM
Ferrari
456M GT
1998
TdF Blauw
Beige leder
28900
MOTOR
VERMOGEN
TRANSMISSIE
ONDERHOUDSHISTORIE
PRIJS
12 cilinder
442 PS / 436 BHP /325 kW
Handgeschakeld
Aanwezig
Verkocht

 
The gentlemen’s Ferrari…. een omschrijving die je vaker hoort als het over de Ferrari 456 gaat. Dit is geen auto met agressieve lijnen, geen auto die je per se in rosso corsa geleverd wilt hebben. Dit is een vier-persoons Grand Tourer uit Maranello die voortborduurt op klassieke voorgangers als de 250 GTE, de 330 GT 2+2, de 365 GTC/4 en de 400. Schoonheid vanuit elke hoek, zowel exterieur als interieur. Geef stijl en klasse weer in de vorm van een auto en je komt uit bij de Ferrari 456.

De Ferrari 456 werd in 1992 geïntroduceerd. Ontworpen door de mensen van Pininfarina was de auto leverbaar in een manuele uitvoering met zes versnellingen als wel in een 4-traps automaat. Onder de motorkap een 5.5 liter V12 motor met de performance van een supercar. De 442 paardenkrachten zorgen voor een acceleratie van 0-100 in 5,1 seconden en een topsnelheid van 310 km/h.

In 1998 werden de puntjes op de i gezet met de introductie van een verbeterde versie, de 456M (Modificato). Op het eerste gezicht lijkt er niet veel veranderd ten opzichte van de 456, maar bij nadere inspectie zie je toch een hele lijst met aanpassingen. Meest in het oog springend zijn de luchtinlaten op de motorkap die in de M-variant zijn verdwenen en een andere plaatsing van de mistlampen. Nieuwe stoelen en een andere indeling van het dashboard verbeteren de rij-ervaring. Op motorisch vlak zorgt een andere ontstekingsvolgorde van de cilinders voor een soepeler lopende motor.

De auto die ik aanbied is een fraaie handgeschakelde 456M, de Modificato-uitvoering dus. In totaal heeft Ferrari slechts 688 exemplaren van de handgeschakelde M-uitvoering geleverd.
De auto is uitgevoerd in de meest gezochte kleurencombinatie: Tour de France Blue met een beige lederen interieur.
Oorspronkelijk in 1998 uitgeleverd aan een Zweedse eigenaar heeft de auto daarna slechts één andere eigenaar gekend; beide vorige bezitters zijn met naam bij mij bekend.
De onderhoudsboekjes zijn uiteraard aanwezig en compleet. Hierin valt te zien dat deze auto uitsluitend is geserviced door gerenommeerde Ferrari-specialisten. De meest recente servicebeurt dateert van augustus 2016. Hierbij zijn onder andere de distributieriemen vervangen. De auto wordt geleverd met Ferrari gereedschapset, acculader en op maat gemaakte stofhoes.
De lage kilometerstand maakt de auto extra aantrekkelijk.

Kortom, een moderne klassieker op zoek naar een liefhebber.