G enieten van schoonheid, avontuur beleven en leuke mensen ontmoeten. Dat waren zo’n beetje de belangrijkste redenen om met Millstone Classics te starten. Met de deelname aan de 2016-editie van de Bredase Lions Rally (BLR) werd aan al deze criteria ruimschoots voldaan.

Afgelopen zondag 11 september 2016 werd de BLR voor de tiende keer verreden. Vanaf de startlocatie aan het Wilhelminapark in Breda zorgde ruim veertig deelnemende equipes voor een gevarieerd beeld van oldtimers en youngtimers.

In drie etappes door het achterland van Breda had uitzetter Piet van Rijckevorsel weer zijn best gedaan om het uiterste van onze navigatiekwaliteiten te vergen. Verschillende bekende en (ons) minder bekende kaartleessystemen kwamen aan bod. Het devies daarbij is altijd: ‘als het makkelijk lijkt, dan zie je iets over het hoofd’.

volvo-org          e-type_censored

De opbrengst van de rally kwam dit jaar ten goede aan Pearl of Mozambique. Deze stichting heeft tot doel de verbetering van de welvaart en leefomstandigheden in Mozambique. Door middel van fundraising, sponsoring en diverse acties proberen ze geld op te halen om te investeren in educatie, gezondheidszorg en kunst & cultuur in een van de armste landen ter wereld. Uiteraard gebeurt dit in samenwerking met de lokale bevolking. Dankzij alle deelnemers en sponsoren kon de organisatie aan het eind van dag een cheque van €4.500 overhandigen aan Marjanne Stam, voorzitter van de stichting.

brl-2016                             bord                        start

Als kers op de taart en enigszins tot eigen verrassing bleek het team van Millstone Classics het afgelopen jaar behoorlijke navigatievorderingen te hebben gemaakt. Met een derde plaats in de tourklasse kan de deur naar de sportklasse op een kier worden gezet.

Kortom: een mooie dag met hartelijke dank aan Lions Club Breda en het team van de Baronierijders voor de organisatie.