MERK
TYPE
JAAR
KLEUR
INTERIEUR
KM
Alfa-Romeo
1750 GTV 1st series
1969
Rood
Zwart half leder
3000 sinds revisie
MOTOR
VERMOGEN
TRANSMISSIE
ONDERHOUDSHISTORIE
PRIJS
4 cilinder
122 PK
Handgeschakeld
Deels aanwezig
Verkocht

 

Het elegante design, de onderscheidende details en het kenmerkende motorgeluid zorgen ervoor dat de 1750 Veloce, en in het bijzonder de gewilde Series 1, door velen wordt gezien als het hoogtepunt van de jaren zestig GT’s van Alfa. Met 122 PK, 0-100 km/h ruim onder de tien seconden en een topsnelheid van meer dan 190 km/h heeft de auto het vermogen dat past bij zijn looks.

In opdracht van de eigenaar bieden wij aan deze Alfa-Romeo 1750 GT Veloce. De auto is nieuw uitgeleverd op 17 februari 1969 aan Alfa Romeo Agno in Zwitserland. In 1997 is de Alfa geïmporteerd in Nederland en in het bezit gekomen van een tandarts met een Alfa-passie. In 2010 is de auto verkocht aan de huidige eigenaar.

Daarna heeft de Alfa een uitgebreide restauratie ondergaan, zowel technisch als cosmetisch. De auto is gestript tot de body. Roest was beperkt tot de dorpels, deze zijn vervangen door originele onderdelen. Daarna een primer laag en afgespoten met het Alfa Rosso dat de auto droeg toen hij de fabriek verliet. The 1750 Series 1 is de enige Bertone GT met het befaamde Zagato interieur met de geventileerde kuipstoelen. Het zwarte, originele interieur past perfect bij de auto en is in erg goede conditie. Een nieuwe hemelbekleding completeert het interieur.

De motor en versnellingsbak zijn in een uitstekende conditie. De huidige eigenaar heeft de auto gekocht met een 2.0 liter motor en heeft deze vervangen door een periode-correct 1750 exemplaar. Een volledige motorrevisie is 3000 km geleden uitgevoerd. De daaropvolgende compressietest was uitstekend. Bij het laatste onderhoud zijn de kleppen opnieuw gesteld, zijn diverse onderdelen van de ontsteking vervangen en zijn de carburateurs gereinigd en afgesteld. Alle vloeistoffen en filters zijn recentelijk vervangen.

Deze geweldige 1750 GT Veloce is klaar voor een mooie toekomst bij een nieuwe eigenaar.