JAAR
BODY
KLEUR
INTERIEUR
1963
Convertible
Rood
Zwart
MATCHING
MOTOR
VERMOGEN
TRANSMISSIE
N/A
6 cilinder lijn
131pk
Handm. 4 versn. overdr.

De Healey 3000 was de opvolger van de Healey’s 100/4 en 100/6 en werd gebouwd tussen 1959 en 1968. Het model werd ook wel ‘Big Healey’ genoemd vanwege de krachtige zescilinder motor. Dit type was de eerste Healey met schijfremmen op de voorwielen en rembekrachtiging.

De MKIIa was ook de eerste Healey die beschikte over tochtraampjes, opdraaibare zijruiten, gebogen voorruit en een eenvoudig weg te klappen cabrioletkap. Vanaf het verschijnen van de MKIIa werd de Austin Healey enkel nog geleverd als 2+2 variant met ruimer inzittenden compartiment.

Bijzonder aan dit exemplaar zijn de dubbele lampen aan de voorkant van de auto onder de koplampen. Dit is kenmerkend voor de Duitse en Zweedse uitvoering van de auto en in lijn met het feit dat de auto origineel is uitgeleverd aan een officier gelegerd nabij Dusseldorf.

Aanschaf
In 2013 bij Altena Classic & Rally Service.

Waarom
Het zaadje is eigenlijk gezaaid toen ik als jochie van een jaar of twaalf op vakantie in Zuid-Frankrijk een groep jongens met Triumph Spitfires voorbij zag komen. Veel later, rond mijn dertigste. werd het vuurtje weer wat opgestookt toen ik op een zonnig terras op de Veluwe een auto langs zag rijden die me raakte, het bleek een Healey. Toen ik tijdens een bruiloft als ceremoniemeester een dag in een MG-B door Amsterdam-Centrum mocht rijden en zag wat voor positieve reacties een oldtimer oproept, was de beslissing bijna genomen. Een vriendin die me bijkans aan mijn haren naar Altena sleepte gaf het laatste zetje.

De Healey 3000 heeft een zescilinder motor, is behoorlijk rap en komt in het huidige verkeer ook op de snelweg nog prima mee. Deze uitvoering heeft nog het mooie, oude interieur, maar is al wel voorzien van draairuiten in plaats van insteekruiten. Dat geeft iets meer comfort en zorgt ervoor dat ik de kap strakker kan spannen.

Onderhoud
Veelal uitbesteed. In eerste instantie nog (onder garantie) bij Altena. Later uit praktische overwegingen bij Theo Koelman in Amsterdam.

Pech onderweg
Afgelopen najaar begaf de dynamo het tijdens een tour door de Eifel. Een extra accu en een acculader bleken een goede workaround in een gebied met niet op elke hoek een Healey-specialist. Ik vraag me af of je dit met een moderne auto vol elektronica ook voor elkaar had gekregen.

Mooiste trip
Een trip via de Alpen naar Italië om de Mille Miglia te bezoeken. Ik had de auto nog maar net in mijn bezit. Het was allemaal wat krap gepland waardoor we op dag 1 pas om half twaalf ’s avonds in Zürich arriveerden. Een zeer korte nacht werd gevolgd door een lange dag door de Alpen. Na de lunch in het dwergstaatje Livigno kwamen we op een bergpas in een hevige sneeuwstorm terecht, waarbij we onbewust de grenspost met Italië negeerde en dringend gesommeerd werden achteruit door de sneeuw terug te rijden voor een controle op tax-free artikelen. Daar ging ik door het noodweer met mijn ‘nieuwe’ oldtimer. Wat die dag ook niet hielp was een knallende voorhoofdsholteontsteking.
Uiteindelijk een paar hele mooie dagen door Italië kunnen rijden met vrienden. De wegen in de Marken en Toscane waren fantastisch.
Op de terugweg vanuit Como naar Nederland de hele dag in de regen gereden. Dan blijkt zo’n oudere auto toch redelijk Spartaans en niet helemaal waterdicht. Complicatie was een bescheiden olielekkage waardoor de olie op een bepaald moment onder de motorkap vandaan kwam en zich met de regen vermengde op mijn voorruit.

Tips
Zorg er voor dat de koeling van de auto voldoende is, dat wil namelijk op warme dagen wel eens voor problemen zorgen. Ik heb nooit spijt gehad van mijn aankoop, de auto heeft al voor veel mooie momenten gezorgd.